Biography

09

Wie is Riquel Gilliad?

Riquel Gilliad is een echte liefhebber van beweging, hij ziet geen onderscheid in stijlen, maar gelooft in de kracht van de natuurlijke uiting van gevoel op ritme.

Zijn carrière begint bij het oprichten van dansduo Belly and Pinky!. Onder de naam Belly heeft hij met zijn partner en trainer een aantal jaren optredens door heel Nederland verzorgd. Tricking en Popping waren de stijlen die in deze duo-act werden toegepast.
Vervolgens verdiepte hij zich in Locking, House, Krump, Hiphop. Alles wat hij interessant vind, blijft in zijn systeem en smelt alles samen tot zijn unieke dansstijl. Zijn zoektocht naar nieuwe stijlen bracht Riquel naar Amsterdamse Hogeschool van Kunsten. Na slechts een jaar de 5 O’clock Class te hebben gevolgd, waar hij een basis in technische stijlen zoals ballet, modern, jazz en afrikaans ontwikkelde, krijgt Riquel het voor elkaar om de HBO Jazz/Musical opleiding te volgen, en zich voor te bereiden op het werkveld op het gebied van dans.

“Hij wil dansstijlen niet meer onderscheiden en gewoon bewegen op de muziek waar de muziek om vraagt”

Naast zijn opleiding heeft Riquel met de dansformatie Street4One, aan the Hip Hop International World Championship in Las Vegas meegedaan, Ze behaalden hier de 12e positie.

Zijn eerste introductie in het werkveld brengt Riquel naar Aruba, waar hij 6 maanden een in diner show heeft gewerkt als professioneel danser.

Na Aruba, begint Riquel  aan de productie van een theatervoorstelling. Samen met een muzikant Mano Yeah en acteur Darryl Veldman creëren zij MAN!

 

  • Go with the flow just like in a Freestyle!

 

RsG.
Bron: http://rsgdancelife.tumblr.com/
Foto’s by: Juliane Falk